Kulttuuri- ja luontomatka historialliseen Viljandiin

Matka alkoi torstaina 9.5. aamuna 16-hengen pikkubussilla Raision kaupungintalon parkkipaikalta. Turun linja-autoaseman kautta jatkettiin Helsingin Länsisatamaan, josta Eckerö-linen m/s Finlandialla kohti Tallinnaa. Tallinnaan satamasta bussilla kohti Viljandia. Matkalla pidettiin tauko ”Tikkupoikien” kahvilassa. Viljandiin saavuttiin sopivasti siten, että saatiin heti huoneet Hotell Centrum Viljandista. Majoittumisen jälkeen oppaamme Ülle ja Rait Priks veivät meidät pienelle kaupukinkierrokselle ja mukavaan ruokapaikkaan illalliselle.

Perjantaina 10.5. Patikoitiin noin 13 km Viljandinjärven kierros Reitin pituudesta johtuen osalle porukasta oli jäjestetty autokyyti takaisin kaupunkiin jo 4km:n kohdalta. Lyhyen patikoinnin ansiosta heille tarjoutui enemmän aikaa omaehtoiseen kaupungin nähtävyyksiin ja kauppoihin tutustumiseen. Innokkaimmat kiipesivät kaupungin vanhaan vesitorniin etsivät sen läheisyydestä geokätkön. Ülle oli järjestänyt meille illallispaikaksi Bonifatiuksen Killan salin.

Lauantaina 11.5. Ohjelmassamme oli ”sopiva luonto ja kulttuuripläjäys”. Ensimmäisenä kohteenamme oli Ennuksemäen tilan metsässä Holstren ja Mustlan välissä sijaitseva metsäveljien bunkkeri. Kunnostetussa bunkerissa on kaksi sisään- ja uloskäyntiä, kuusi sänkypaikkaa, lämmityskiuas ja tunneli, joka yhdistää bunkkerin mäen juurella olevaan sisäänkäyntiin. Seuraava kohteemme oli Taageperan linna. Upean, jugend-tyylisen linnan rakennutti asuinpaikakseen paroni Hugo von Stryk jo yli 100 vuotta sitten. Viimeisenä kohteenamme oli Mulgi-elämyskeskus, jossa meille oli varattu ruokailu ja opastettu kierros. Ruokanamme oli oikeaoppisesti valmistettu perinneruoka mulgipuuro. Ruokailun jälkeen oppaamme Rait Priks kierrätti meitä elämyskeskuksen näyttelytiloissa ja kertoi Mulgimaan historiasta. Kaupunkiin palattuamme ehdimme vielä lepäillä hotellissa ennen illalista. Illalista söimme paikassa Kodukohvik. Meille oli varattu kabinetti ja tunnelma oli todella ainutlaatuinen ja ruoka oli erinomaista. Illan päätteeksi Ülle kutsui meidät vielä oman kotinsa terassille ottamaan pienet yömyssyt. Tämä tapahtuma oli todella hieno päätös Üllen ja Raitin opastukselle Viljandin matkallamme todellinen kirsikka kakun päälle.

Sunnuntaina 12.5. Huoneiden luovutuksen jälkeen lähdimme kohti Tallinnaa. Tallinnassa oli vielä aikaa ostoksille ja myöhäiseen lounaaseen. Laiva Helsinkiin lähti klo 18:30 ja oli perillä aikataulun mukaisesti klo 21:00. Länsisatamasta lähdimme kohti Turkua heti kun olimme laskeneet, että kaikki olivat kyydissä.

Kiitos kaikille osallistujille. Erityiskiitokset Eerolle ja Jussille sekä upeille paikalisoppaillemme Ülle ja Rait Priks.