Vuoden 2015 tapahtumat

VUODEN 2015 TAPAHTUMAT

18.9.2014 syyskokouksessa vahvistetussa toimintasuunnitelmassa:

HIIHTOLOMA SAARISELÄLLÄ 13.-21.2.2015

Koulujen hiihtolomaviikolla viikolla 8 järjestettävä Lapinmatka. Viikon ohjelmaan kuuluu mm. moottorikelkkasafari yli puuttomien tunturien ja läpi lumisten metsien. Piilopirtissä nokipannukahvit pullan kera, lapsille kuuma mehu. Reitin varrella paistetaan tulilla makkarat. Yhteisiä hiihtoretkiä, laskettelua ja yhdessäoloa lauluillankin merkeissä. Matka tehdään bussimatkana Turusta ja matkalla on täysihoito. Matkan ja viikon järjestelyistä vastaa Turun Vesaiset.

 

MAASTORETKI

Maalis-huhtikuussa järjestämme keväisen retken Paimion luontopolun maastoon. Retken kesto on 2,5h, jonka lisäksi eväspysähdykseen käytetty aika.

 

RETKI VEPSÄN SAARELLE

Kesä-heinäkuussa viikonloppuretki Vepsän saarelle.Tarkkka ajankohta päätetään keväällä. Vepsä on avoinna 1.6.-31.8.Vepsän saari on viehättävä retkeilykohde. Muinaisten salakuljettajien piilopaikka, siellä voidaan nyt etsiä onkaloista geokätköjä. Idylliset lomamökit tarjoavat tunnelmallisen miljöön.

 

RUNOSMÄKIPÄIVÄ 21.5.2015

Runosmäkipäivänä järjestöt esittelevät toimintaansa nuorisotalon sisä- ja ulkotiloissa. Luonnonystävien sähköinen valokuvanäyttely järjestetään kerhosalissa. Käytössä on nuorisotalon audiovisuaaliset laitteet.

 

KUHANKUONO 5.6.2014

Lähtö Turun tuomiokirkon edestä klo 12. Ajamme kimppakyydeillä Kuhankuonon parkkipaikalle (runsas 30 km, n.½ tuntia). Lauri Palmunen pyydetään opastamaan ja kertomaan luonnosta ja historiasta. Pysähdymme Kuhankuonon seitsemän kunnan rajapyykillä. Tutustumme Kurjenrahkan kansallispuistoon. Kävelemme Savojärven ympäri n. 6km. Pidämme tauon Rantapihalla. Lopuksi paistamme makkaraa ja nautimme eväistä Luontotuvan laavulla.

 

KOLMÅRDEN 11.-13.6.2015

Siljan laivalla Tukholmaan, tilausbussilla Kolmårdeniin missä ollaan koko päivä. Sitten yölaivalla takaisin Turkuun.

Kolmården on pohjolan suurin eläin- ja safaripuisto. Villieläinsafarilla näet leijonat, kirahvit, karhut ja sudet vapaana. Delfinaario tarjoaa upeita delfiiniesityksiä. Matkan järjestelyistä vastaa Turun Vesaiset.

 

VIIKONLOPPUVAELLUS MARTTILASSA heinäkuussa

Eräreitistö sijaitsee nimensä mukaisesti Marttilan Korvessa. Se kulkee lähes erämaisessa maastossa karujen soiden ja metsäsaarekkeiden mosaiikkimaisessa. Lähtöpaikat reitistölle ovat Heikolan Huhtaanmajalla ja Palaisten uimarannalla Reitin varrelta löytyy merkkejä jääkaudesta. Vuokrataan Huhtaanmaja missä on sauna-, oleskelu-, keittiö ja majoitustilat.

 

KATARIINA” PATIKOINTI 12.8.

Kierrämme Katariinan laakson luontopolulla ja pysähdymme levähdyspaikalla nauttimaan eväitä. Oppaaksi pyydetään Heidi Tetri. Retki alkaa luontopolun parkkipaikalta, osoite Ispoisten puistotie, 20880 Turku. Se sijaitsee Ispoisten kiertotien ja Eteläkaaren välissä.

 

RUSKAMATKA LAPPIIN 11.–16.9.2015

Kyseessä on 26. peräkkäinen ruskamatkamme Pohjois-Lappiin Inarin seudulle. Retken tukikohtana on perinteisesti Turun kaupungin omistama meille vuokrattu Nukkumajoen kämppä. Ensimmäisenä päivänä kaikki ovat yhdessä Suomen Sokerin kodalla. Ryhmä jakaantuu ruskamaisemissa toisena päivänä sunnuntai- ja vaellusryhmään. Vaellusryhmä vaeltaa tunturimaastossa, jossa kuljetaan kolmena päivänä ja yövytään kahtena. Sunnuntairyhmän ohjelmassa on porotilavierailu ja marjastusta Nukkumajoen lähimaastossa. Sen leirikämpälle ryhmä myös majoittautuu. Matkan loppuosuus on yhteistä ohjelmaa. Vaellusryhmäkin viettää viimeisen yön Nukkumajoella ennen kotimatkaa.

 

VAELLUS LAKJÄRVELLE ja YÖ LAAVULLA lokakuussa

Reitti alkaa Nousiaisten Rantapihalta. Menomatka noin 4km ja paluumatka noin 6km. Ruokailut ja yöpyminen ovat laavulla, missä on kaivo, puut ja käymälä.