Yö laavulla

Teimme 8 reippaan ja rohkean retkeilijän porukalla oheisen mainoksen mukaisen syksyisen yön yli kestävän laavuretken Savojärven lähistöllä olevan Lakjärven rannalla olevalle laavualueelle. Alueella on kaksi laavua, mutta saapuessamme paikalle noin klo 15 aikoihin saimme todeta, että suurempi ja parempi laavu oli jo käytössä 🙁
Saimme siis varautua nukkumaan pienemmässä laavussa koko porukka.
Selvisimme kuitenkin oikein hyvin sekä iltaohjelmasta, että nukkumisjärjestelyistä neuvokkuutemme ja hyvän yhteistyökykymme ansiosta:-)
Kiitoksia upealle exremetiimille !
/ Pekka

**********************

Ruskaretkeltä palatessamme oli juttua muutamien rohkeiden kanssa, että voisimme kokeilla millaista on yöpyä LAAVULLA.

Nyt siihen on halukkailla hyvä tilaisuus lähes tutussa ympäristössä;

Lakjärvellä      La -su  15 – 16 .11.2014.

Koska ajankohta on talvinen, makuupussin ja -alustan pitää olla kunnollisia. Turun Luonnonystävät voi tarvittaessa lainata pakkasta kestäviä makuupusseja ja paksuja makuualustoja. Kannattaa kysellä jos on epävarma omiensa toimivuudesta.

Aloitamme seikkailun Savojärven rannalta Rantapihalta  lauantaina klo 13:00.

IMG_4848b

Rantapihalle on noin 30 min ajomatka Turusta, tämä automatka taitetaan luontoystävällisesti kimppakyydillä, jonka lähtöajat ja paikat valitaan kyytiin ilmoittautuneiden osallistujien mukaan.

Rantapihalta on matkaa polkuja pitkin Lakjärvelle noin 4 km.

Perillä syödään ja keitetään nokipannukahvit. Muuta ohjelmaa järjestetään tilanteen mukaan 😉  Majoitutaan laavuihin, joita on 2kpl.

IMG_4839bIMG_4840b

Iltaohjemassa on makkaran  ja letun paistoa, yhteislaulua ym.

IMG_4844bIMG_4845b

Aamulla nautitaan kuumat kupit ja pikapuurot sekä tietenkin nokipannukahvit. Takaisin palataan joko samaa reittiä tai pari kilometriä pidempää reittiä.  Valinta tehdään sään ja tuntemusten perusteella. Pidemmällä reitillä voidaan pysähtyä paistamaan makkarat ja keittämään kahvit suunnilleen puolivälissä.

Paluuaikataulu riippuu reittivalinnoista ja tauoista, mutta Rantapihalle saavutaan sunnuntaina klo 13 mennessä.

Osallistumismaksu 10 €

Ilmoittautumiset oheisella linkillä 10.11.2014 mennessä.

aulis.suominen@vesaiset.fi